Oyun Hakkında
Serious Sam’in yapılma nedeni diğer oyunlardan farklıydı aslında. Tabii ki herkes para kazanmak için yapıyor ama CroTeam’in asıl amacı oyunun motorunun reklamını Serious Sam ile yapmaktı. Oyunu ellerinden geldiğince iyi yapmaya çalışmışlardı ama belki de beklemedikleri bir şey oldu ve Serious Sam çok beğenildi (bu tabii herkes için geçerli değil). E durum böyle olunca da ne yapılır? Yenisi için kollar sıvanır, oyun iyice cicili bicili hale getirilir ve demosu çıkarılır…
Serious Sam 2 size yine eğlenceli ve komik saatler geçirtmeyi vaadediyor. Bu oyun bir FPS, ancak bildiğiniz FPS’lerden değil. Diğerlerindeki gibi dramatik, korkutucu, tarihi sahneleri olan bir oyun da değil. Haritaya atıyor sizi ve “temizlik” yapmaya başlıyorsunuz.
Oyunu bilmeyenleri de düşünerek böyle anlatıyorum; oyunda silah ve cephane sıkıntısı pek çekmiyorsunuz ilkinde olduğu gibi. Sıkıntı çekmiyorsunuz, çünkü üzerinize gelen düşmanların sayısı çok aşırı ve bu nedenle bol cephane lazım.
Demo 235 MB ve bir bölüm içeriyor. Bölüm size tadımlık bir Serious Sam macerasını kurgu bilim filmlerden aşina olduğumuz “aşırı gelişmiş” bir şehirde sunuyor. Bölümün sonunda da bir hava aracına binip karşı tarafa geçiyorsunuz ve görevi bitirip ciddiyeti (!) yine bozmadan son videoyu izliyorsunuz. Tabii insan demoda bir bölüm daha olsun istiyor ama artık onun için de oyunu almanız gerekecek.
Düşmanlar çok çeşitli ve bazılarının tipi yine komik Diplerine kadar girebilirseniz son derece detaylı olduklarını göreceksiniz. Bu grafiksel detaydan sadece düşmanlar değil diğer çevre grafikleri de nasibini almış. Oyuda HDR desteği de mevcut ama ben ATI katımla deneyemedim maalesef, çünkü desteklemiyor. Ayrıca aynı anda çok sayıda nesne görünmesine ve çevre grafiklerinin oldukça detaylı olmasına rağmen grafiklerden biraz fedakarlık yapınca oyunun hızı istenilen seviye olan 60 FPS’ye çıkıyor hemen.
RapidShare Linkleri